PKIo servercertificaat

PKIo servercertificaat

PKIoverheid certificaten zijn ontworpen voor betrouwbare elektronische communicatie binnen en met de Nederlandse overheid. PKIoverheid biedt een hoge standaard voor beveiligde elektronische overheidsdiensten waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale certificaten.

PKIoverheid server certificaten worden organisatie gebonden uitgegeven aan apparaten/servers en worden gebruikt om communicatie te beveiligen tussen elektronische overheidsapplicaties en diensten.

Uw aanvraag voor servercertificaten wordt afgehandeld door de Justitiƫle Informatiedienst. Het PKIo servercertificaat wordt geproduceerd door een door Logius gemandateerde PKIo provider. Het servercertificaat wordt uitgereikt door de afdeling PKI aan de certificaatbeheerder die het certificaat heeft aangevraagd.

Wat heb ik nodig voor een PKIo servercertificaat

Domeinnaam (FQDN)
U dient de volledige domeinnaam (FQDN) te gebruiken. De domeinnaam wordt opgenomen in het servercertificaat. Dit kan een eigen domeinnaam zijn van uw organisatie. Als u een domeinnaam van een andere organisatie gebruikt moet u dit aantonen met een verklaring domein autorisatie.
Een Fully Qualified Domain Name (FQDN) is volgens de definitie van PKIoverheid een in het Internet Domain Name System (DNS) geregistreerde volledige naam waarmee een server op het internet uniek is te identificeren en te adresseren.

CSR
Een Certificate Signing Request (CSR) is een digitaal bestand met de publieke sleutel die in het servercertificaat komt te staan. Dit bestand wordt aangemaakt op het serversysteem waarvoor het certificaat wordt aangevraagd.

Doorlooptijd aanvraag

Het verwerken van een aanvraag voor een servercertificaat duurt, na ontvangst door de afdeling PKI, tien tot vijftien werkdagen.

Hoe lang is een servercertificaat geldig

Een servercertificaat is drie jaar geldig.