Introductie PKI/JEP

Introductie PKI/JEP

Justitie Extranet Portaal (JEP)

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakt gebruik van een Public Key Infrastructure (PKI) voor het beveiligen van interne communicatie. Een PKI is een systeem waarmee uitgifte en beheer van digitale certificaten wordt gerealiseerd. De digitale toegang tot de KA-omgeving en web applicaties verloopt via Justitie Extranet Portal (JEP).
De Justitiƫle Informatiedienst treedt op als Certification Service Provider (CSP). De CSP zorgt voor de feitelijke productie van de digitale certificaten en het verlenen van diensten daaromheen.

JEP is een beveiligde toegangspoort die ervoor zorgt dat medewerkers die daarvoor geautoriseerd zijn, via internet, de aan hen toegewezen web applicaties op het Justitienet kunnen benaderen. Een medewerker heeft een PKI certificaat met een JEP-abonnement nodig om via JEP te kunnen telewerken.

JEP gebruikt voor beveiliging onder meer een Public Key Infrastructure (PKI). De medewerker maakt via een browser verbinding met het JEP portaal en wordt vervolgens geĆÆdentificeerd aan de hand van zijn/haar persoonsgebonden digitale certificaat met behorende pincode.

JEP installatie