Collega Mark ter Haar: "Voor de beste gebruikerservaring kruip ik in de huid van een klant"

Collega Marc ter Haar is testengineer bij onze afdeling Ontwikkeling en houdt zich bezig met het testen van ons Centraal Digitaal Depot (CDD+). “Ik test de veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze applicatie. Zo draag ik bij aan de complete gebruikerservaring van onze eindgebruikers met het CDD+.” Het depot is onze digitale bewaarplaats; een gemeenschappelijke voorziening waarmee we digitale informatie duurzaam toegankelijk houden en de ketenpartners in de justitiële ketens dit met elkaar kunnen uitwisselen. En dat draagt bij aan onze missie; cruciale informatie beschikbaar op het juiste moment.

Maakten we jaren geleden nog gebruik van een floppydisk, cassettebandje of videoband, nu gebruiken we regelmatig een USB stick, een externe harde schijf of slaan we informatie op in de cloud. Door de jaren heen bedenken we steeds nieuwe manieren om informatie op te slaan en delen. Ook binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. “De wensen van onze gebruikers veranderen natuurlijk door de jaren,” zegt Marc. “En als we nieuwe functionaliteiten doorvoeren in ons product, dan is het aan mij om dat te testen. Ik kruip dan als het ware in de huid van de klant en probeer ‘blind spots’ inzichtelijk te maken. Leuk en belangrijk werk.”