Hoge Raad gaat uitspraken duurzaam toegankelijk opslaan in CDD+

Goed nieuws! De Hoge Raad der Nederlanden, het hoogste rechtscollege van ons land, gaat uitspraken duurzaam toegankelijk opslaan in ons Centraal Digitaal Depot (CDD+). We hebben dit depot ontwikkeld voor het duurzaam beheren en ontsluiten van informatie. De levensduur van digitale documenten wordt hierdoor voor langere tijd gegarandeerd. De Hoge Raad blijft altijd eigenaar van het eigen archief in CDD+ en de eerste arresten zijn gisteren binnengekomen.

We zijn erg blij met deze nieuwe aansluiting. Dit betekent een aanzienlijke versnelling van de doorlooptijden, want arresten hoeven niet meer per post verstuurd te worden, maar kunnen via het CDD+ centraal worden ingezien. Met deze digitale verwerking kunnen de uitspraken van de Hoge Raad sneller worden uitgevoerd. Goed nieuws dus!