Nieuw ‘Dutch International Assistance System’

Ondanks de coronacrisis zijn we blij; samen met SSC-I DJI ‘Dutch International Assistance System’ mogen we het nieuwe DIAS gaan bouwen. Goedemorgen! DIAS staat voor en is de beoogde opvolger van LURIS, het huidige Internationale rechtshulpverzoekensysteem. Buenos DIAS!

Het Landelijk Uniform Registratiesysteem Internationale Rechtshulp, oftewel LURIS, kent een lange geschiedenis. Al in 2002 werd de applicatie in gebruik genomen om de registratie van internationale rechtshulpverzoeken te ondersteunen. Dit doen we via ‘Agile Contracting’ om klantwaarde en wendbaarheid hoog te prioriteren.

DIAS gaat net als LURIS de informatievoorziening en het werkproces van de ca. 300 medewerkers op de IRC’s in Nederland, AIRS, DJI-IOS ondersteunen bij de verwerking en registratie van internationale rechtshulpverzoeken.

Het is best spannend hoe de daadwerkelijke uitvoering er nu uit gaat zien, daar zetten we vanaf nu vol op in! We willen dat de IRC’s en de Landelijke Eenheid van Politie Nederland het nieuwe DIAS straks met net zoveel plezier omarmen als ons good old LURIS! Kentekenbevragingen, huiszoekingen, uitleveringsverzoeken zijn aan de orde van de dag. Deze cruciale informatie moet op het juiste moment beschikbaar zijn. En daar zijn wij van!