"Werken bij Justid is complex, intrigerend en uitdagend"

Nog niet zo lang geleden trad Melanie Booij bij ons in dienst als Informatieanalist/Functioneel ontwerper. Graag laten we haar aan het woord om te vertellen waarom ze voor Justid koos en wat ze precies doet.

“Werken bij Justid is complex, intrigerend en uitdagend. Het mooiste is dat je met elkaar een steentje bijdraagt aan een betere, rechtvaardiger en veiliger maatschappij. In mijn werk wil ik verbinden en verbinding zoeken: o.a. tussen mensen onderling, mensen en informatie, informatie en systemen. Zo werken we samen, delen we kennis en leren we van elkaar. Justid is flexibel en blijft zich continu ontwikkelen. Elke dag brengt weer iets nieuws en dat spreekt mij aan.

Als informatieanalist en functioneel ontwerper ligt de nadruk zowel op het systeem, de informatie als de gebruiker van het systeem. Dus welke informatie wordt weergegeven, waar deze informatie staat en op welke manier dit wordt getoond. En niet te vergeten: welke personen mogen dit wel of juist niet zien? Daarbij kijk ik naar de belangen van zowel de afdelingen binnen Justid als onze ketenpartners binnen de strafrechtketen, de jeugdketen en de migratieketen. Een mooie en uitdagende klus!”