Justid gaat vanaf 2022 verder als agentschap

De Justitiële Informatiedienst (Justid) heeft vanaf 2022 de status van agentschap. Afgelopen december is het zogenoemde instellingsbesluit formeel getekend door de Minister van Justitie en Veiligheid en de Minister van Financiën.

Algemeen directeur Wijnand Lodder: “De status van agentschap geeft ons de ruimte om verder te professionaliseren en de dienstverlening nog beter te faciliteren. Het draagt bij aan de wendbaarheid en doelmatigheid van Justid bijvoorbeeld. Zo kunnen we zelfstandiger opereren, maar blijven onder de ministeriële verantwoordelijkheid vallen.”

Het instellingsbesluit is inmiddels gepubliceerd in de Staatscourant. Meer informatie over onze toekomstige status als agentschap is te vinden in onze nieuwsbrief van afgelopen november.