Game on: speel ‘De queeste der lage landen’

Ben jij uit het juiste hout gesneden om Nederland dagelijks veilig te houden en efficiënt te laten draaien? Je weet het antwoord na het spelen van de game ‘De queeste der lage landen’, een spel dat ontwikkeld is in samenwerking met onder meer de Justitiële Informatiedienst (Justid).

Cyberdreiging voorkomen, code-rood waarschuwingen afgeven, gebruikmaken van DigiD en verdachte personen opsporen, dit alles is alleen mogelijk dankzij IT. Om te ontdekken of jij het in je hebt om bij te dragen aan deze vraagstukken, kies je in de game een karakter en neem je een kijkje bij verschillende overheidsorganisaties, waaronder Justid. Elke organisatie biedt haar eigen uitdagingen: voor Justid ga je bijvoorbeeld aan de slag met het verzamelen van cruciale informatie.

De vraag naar experts op verschillende IT-gebieden is groot. Denk daarbij aan architecten, developers en cybersecurity-specialisten. Er is een enorm aanbod aan bijzondere vacatures. Als IT'er mag je werken aan een hoop datagedreven uitdagingen, waardoor je maatschappelijk een essentieel steentje kunt bijdragen. Na het spelen van de game kom je - uiteraard pas nádat je je skills bewezen hebt - daar alles over te weten.

Ontdek het zelf en speel de game!     
Wil jij weten met welke IT-uitdagingen we dagelijks te maken hebben en hoe jij hierin een essentiële rol kunt spelen? Speel dan nu de Queeste der Lage Landen en ontdek het zelf!