JUBES: 4 miljoen berichten per dag, een nieuwe mijlpaal

Al het berichtenverkeer dat wordt uitgewisseld tussen de partijen die vallen onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) loopt via de Justitie Berichten Service (JUBES). De Justitiële Informatiedienst (Justid) is verantwoordelijk voor dit systeem, waarmee dagelijks miljoenen berichten worden uitgewisseld. Deze maand bereikte het systeem de mijlpaal van 4 miljoen berichten per dag: een mooie prestatie waar we trots op zijn.

Justitiepartijen maken gebruik van JUBES als ‘berichtenmakelaar’. JUBES is niet alleen het knooppunt voor berichtenverkeer binnen JenV en de ketens, maar ook van en naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan uitwisselingen met andere ministeries en andere landen.

Het dataverkeer via JUBES maakt een constante groei door: zowel het aantal berichten als het volume blijft groeien. Dat geldt ook voor het aantal veranderingen in het type berichten dat wordt uitgewisseld. Aan Justid de opdracht om het belangrijke berichtenverkeer 24/7 te blijven verzorgen: snel, veilig en stabiel.