Justid draagt met 'Track en Trace' bij aan experiment gesloten coffeeshopketen

De aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen is officieel van start. Justid speelt een belangrijke rol als bedenker, ontwikkelaar en beheerder van de ‘Track en Trace’-oplossing die in het experiment wordt toegepast.

Close-up van twee handen die bezig zijn met het maken van een joint

Met het bezoek van minister Kuipers en burgemeesters Depla en Weterings aan een coffeeshop in Breda is de aanloopfase van het zogenoemde wietexperiment begonnen. De coffeeshops in Breda en Tilburg mogen vanaf nu gereguleerd geteelde cannabis verkopen. Het is een initiatief van de overheid waarin wordt onderzocht of de wietteelt in Nederland op een legale en controleerbare wijze kan plaatsvinden.

Justid heeft de ‘Track en Trace’-oplossing ontwikkeld die in het experiment wordt toegepast. Het Justid-onderdeel Verbindingen en Veiligheid maakt het mogelijk dat telers en coffeeshops hun handelingen op zogenoemd psychoactief materiaal - zoals wiet - kunnen vastleggen. Daarbij kunnen inspecteurs van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de gemeenten via de unieke graph-oplossing hun eigen onderzoeken doen.

De door Justid ontwikkelde componenten vormen gezamenlijk met bestaande elementen het toekomstvaste communicatieplatform waar we samen met onze ketenpartners de toekomst mee in kunnen gaan. Meer weten? Neem dan contact op met business consultant Femke Sparreboom via info@justid.nl.