Cor de Jonge nieuwe voorzitter van ICAO PKD

Deze maand is Cor de Jonge voorzitter geworden van de International Civil Aviation Organization Public Key Directory (ICAO PKD). Cor is in het dagelijks leven teamleider en business owner Public Key Infrastructure (PKI) bij de Justitiële Informatiedienst (Justid).

Beeld: ©Justitiële Informatiedienst
Cor de Jonge (midden) als nieuwe voorzitter ICAO PKD

Sinds 2009 is Justid verantwoordelijk voor de verzameling en verspreiding van gecertificeerde paspoortinformatie ten behoeve van grenscontroles. Het Justid-expertiseteam PKI heeft hiervoor systemen ontwikkeld en verzorgt de certificatenstromen die nodig zijn voor geautomatiseerde grenspassages (zoals op Schiphol) en de paspoortcontroles bij de balies.

Justid is daarnaast op internationaal vlak betrokken bij de ontwikkeling van de certificaten. Zo vertegenwoordigt onze organisatie Nederland in het ICAO PKD. Met het afscheid van de vorige voorzitter van het ICAO PKD heeft Cor deze mooie functie op zich mogen nemen. We wensen hem veel succes!