Werken bij Justid: ‘één team, één taak’

Leandro werkt bij het expertiseteam Matching Autoriteit (MA), een onderdeel van de Justitiële Informatiedienst (Justid). Graag laten we hem aan het woord om te vertellen waarom hij voor Justid heeft gekozen en wat hij precies doet.

Beeld: ©Justitiële Informatiedienst
Leandro werkt bij de Matching Autoriteit (MA) in Leeuwarden

De MA verifieert gegevens van een persoon, kijkt of een persoon al eerder met justitie in aanraking is geweest en bepaalt samen met de opsporingsinstanties of het mogelijk is om iemands identiteit vast te stellen. Is iemand nieuw? Dan wordt een uniek strafrechtketennummer toegekend aan die identiteit. Is het een ‘oude bekende’, dan wordt de informatie toegekend aan een reeds bestaand strafrechtketennummer.

Leandro: “Op 1 november 2022 ben ik begonnen bij Justid. Ik heb altijd al affiniteit gehad met het strafrecht. Het leuke aan deze baan vind ik de diepgang en het uitzoekwerk om zo het verschil te kunnen maken voor de ketenpartners. Om iemands identiteit vast te stellen, werk ik nauw samen met mijn directe collega’s om ervoor te zorgen dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon komt.

Daarnaast is klantgericht werken een belangrijk onderdeel in ons werk. We stellen ketenpartners vroegtijdig op de hoogte van mogelijke wijzigingen die voortkomen uit onze onderzoeken. Wij controleren aangeleverde informatie en geven vervolgens de leidende informatie door aan de ketenpartners, zodat zij verder kunnen in het strafproces.

Het leukste aan werken bij Justid vind ik de verbondenheid met collega’s. Je bent veel met elkaar aan het sparren over casuïstiek om samen tot een mooi besluit te komen. We zijn echt één team, één taak.”