Werken bij Justid

De Justitiële Informatiedienst is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Een organisatie die zorgt dat de ene hand van justitie weet wat de andere doet. Allemaal voor een veiliger Nederland. Wij zorgen er voor dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. Dat is onze missie. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie. Bouw jij verder mee?

Bekijk onze vacatures

Sommige informatie is zó belangrijk dat het mensenlevens kan veranderen. Strafrechtelijke veroordelingen, de uithuisplaatsing van kinderen of het opsporen van terroristen; het staat of valt bij betrouwbare informatie. De Justitiële Informatiedienst, kortweg Justid, maakt dit soort cruciale informatie beschikbaar en verbindt het tussen de juiste instanties. Maak kennis met de collega's die dat mede mogelijk maken, allemaal vanuit hun eigen vakgebied. 

Arbeidsvoorwaarden

Met plezier aan het werk is ontzettend belangrijk. Dat plezier kun je vinden in het takenpakket, de werksfeer en ruimte voor persoonlijke groei, maar prettige (secundaire) arbeidsvoorwaarden dragen daar ook zeker aan bij. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 36 uur. Je kan daar ook 40 uur van maken, dan bouw je iedere week extra verlofuren op. Bij veel functies is het mogelijk om in deeltijd te werken. Je krijgt bij Justid 144 vakantie-uren. Naast de wettelijke verlofregelingen als zorgverlof, calamiteitenverlof, zwangerschaps- en bevallingsverlof, bieden we ook een gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Salaris en vergoedingen

Op basis van je functie, opleiding en ervaring wordt het salaris gebaseerd dat je gaat verdienen. Naast het salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget, het IKB. Hiermee kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt naar eigen keuze laten uitbetalen bij de salarisbetaling in de door jou gekozen maand, deels om laten zetten in IKB-uren of een fiscaal vriendelijke doel als bijvoorbeeld een fiets. Maak de keuze die bij jou past. 

Werkomstandigheden

We willen dat jij je kunt focussen op je werk en je collega’s, en dat je je niet druk hoeft te maken over randzaken. We regelen een laptop en werktelefoon voor je, zodat je overal kunt werken: ook thuis en onderweg. Zo kun je ervoor kiezen om gedeeltelijk thuis te werken – ook na de coronacrisis. Werk je op kantoor? Dan zit je op één van onze locaties in Almelo, Den Haag, Leeuwarden of Zutphen, voorzien van fijne faciliteiten en goed ingerichte werkplekken. 

Justitiële Informatiedienst
©Justid

Wat maakt jou 100% Justid?

Met zo'n 450 medewerkers vormen we de Justitiële Informatiedienst, kortweg Justid. We werken vanuit de locaties Almelo, Den Haag, Leeuwarden en Zutphen en door de coronamaatregelen werken we nu vooral vanuit huis. Zelfs met het vele thuiswerken voelt komen werken voor Justid als een warm welkom. Waar we ook zijn en werken, we vinden het belangrijk dat je met plezier aan het werk gaat. Werkgeluk is een groot goed. 

De beschrijving en invulling van de verschillende functies is gebaseerd op het creëren van uitdagende werkpakketten en loopbaanpaden. Samen maken we Justid tot de mooie organisatie die het nu is. Met elkaar vormen we een werkgemeenschap die bestaat uit verschillende unieke talenten. We waarderen elkaar dan ook om wie we zijn en wat iedereen bijdraagt aan onze organisatie. En daarbij hoort dat we ons als individu en als organisatie doorlopend ontwikkelen. Uiteraard speel je als medewerker van Justid hierin een cruciale rol, omdat de dagelijkse besluiten, acties en communicatie de basis van Justid vormen. Dit doen we aan de hand van onze kernwaarden: Nieuwsgierig, innovatief, betrouwbaar, samenwerken en daadkracht. 

Solliciteren bij Justid, ook in coronatijd

We hebben allemaal te maken met de wereld om ons heen, en die is op dit moment door het coronavirus even anders dan wat we gewend zijn. Alleen samen krijgen we corona onder controle en daarom passen we ons ook in het sollicitatieproces aan. Hoe precies? Dat lees je hier