‘Ik hoop de komende tijd veel nieuwe mensen voor Justid te kunnen werven’

Pien Baake-Kloosterman werkt als recruiter bij de Justitiële Informatiedienst (Justid). Graag laten we haar aan het woord om te vertellen waarom zij voor Justid heeft gekozen en wat zij precies doet.

“Sinds september 2021 werk ik bij Justid. Ik bekleed samen met mijn collega de nieuwe functie van recruiter. Dat betekent pionieren, onderzoeken en hard werken. We zijn goed op weg, maar hebben nog een hele hoop te doen. In deze arbeidsmarkt moet je alle zeilen bijzetten om mensen aan je organisatie te binden en om ze te behouden. Je moet buiten de gebaande paden durven gaan, creatief zijn en zorgen voor een optimale ‘candidate experience’.”

“Om te zorgen voor ‘cruciale informatie op het juiste moment’ zijn de juiste mensen nodig op het juiste moment. Hier draag ik mijn steentje aan bij. Het allerleukste aan mijn werk is een kandidaat die ontzettend blij is met zijn of haar nieuwe baan bij Justid. Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, vind ik heel mooi. We zijn onder meer bezig met referral recruitment. We zetten op deze manier onze eigen medewerkers in als ambassadeurs. We kijken naar onbenut arbeidspotentieel vanuit de Banenafspraak en zijn ondertussen druk bezig met een strategie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie.”

Werken aan je talent

“Ik hoop de komende tijd veel nieuwe mensen voor Justid te kunnen werven. Mede door, naast te kijken naar de juiste kwalificaties, ons ook te blijven richten op talentgericht werven en het herkennen van ontwikkelpotentieel. Werken aan je eigen talent, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling vinden we bij Justid vanzelfsprekend. Zo zorgen we voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en kan Justid blijven inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en technische vernieuwingen.”

”Wij hebben als Justid zo veel moois te bieden. We werken elke dag aan het optimaliseren van onze informatievoorzieningen. Dit doen we met slimme technologieën, ambitieuze mensen en unieke kennis. Wat ons bindt, is ons doel: Nederland een stukje velliger maken. Als medewerker van Justid krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en is er, niet geheel onbelangrijk, voldoende aandacht voor de balans tussen werk en privé. Collega’s zijn betrokken, tonen begrip, motiveren en werken met veel humor samen. Kortom, Justid is voor mij een plek waar ik nog lang hoop te blijven.”